Καλοκαίρι – η πιο μαγευτική εποχή του χρόνου, ο καιρός που η φύση ξεκουράζεται από την πυρετώδη ανάπτυξη της άνοιξης και οι άνθρωποι κατακλύζουν τις ακτές, αποζητώντας τη δροσιά και τη γαλήνη της θάλασσας.

Ποιος από μας δεν θα μαγευόταν από την προοπτική να αποτυπώσει τη γοητεία του καλοκαιριού στον προσωπικό του χώρο; Και δεν μιλούμε φυσικά για ένα-δυο σκόρπιους πίνακες ή φωτογραφίες με θερινά τοπία! Εννοούμε να διαμορφώσουμε έτσι έναν χώρο στο σπίτι μας που να μας δίνει την αίσθηση πως το καλοκαιράκι είναι πια μόνιμος φιλοξενούμενός μας!

Το καλύτερο τμήμα του σπιτιού για ένα τέτοιο φιλόδοξο project είναι, προφανώς, ο κήπος! Παρακάτω, θα βρείτε 10 εκπληκτικές ιδέες φωτισμού για το πώς μπορείτε να αντιγράψετε το καλοκαίρι στον κήπο σας!

 

1) Χρησιμοποιήστε Κρυφό Φωτισμό για να τονίσετε τα ξύλινα στοιχεία του κήπου

 

 

 Χρησιμοποιώντας μικρά σποτ ή προβολείς, μπορείτε να στρέψετε το ζεστό τους φως στη σαγήνη του ξύλου – ίσως σε κάποιον ξύλινο φράχτη ή εντυπωσιακό δέντρο που δεσπόζει στον κήπο σας.

Μια άλλη πολύ ωραία ιδέα είναι η προσθήκη κρυφού φωτισμού κάτω από την επίπλωση του κήπου, κυρίως κάτω από τα καθίσματα, προσδίδοντας ρομαντισμό και μυστήριο στην όλη ατμόσφαιρα. 

 

2) Φέρτε ενισχύσεις!

Πώς; Μπορείτε να μεταφέρετε φωτιστικά δαπέδου που κανονικά στέκουν στο εσωτερικό του σπιτιού έξω στον κήπο – σε σημεία φυσικά που συνάδουν αρμονικά με τα στοιχεία του κήπου.

Δεν χρειάζεται, φυσικά, να μετατρέψετε τον κήπο σας σε λαϊκή αγορά φωτιστικών ειδών! Ένα-δυο   προσθήκες είναι αρκετές, ιδιαίτερα αν ο κήπος είναι μικρός σε μέγεθος - ίσως πάνω σε κάποιο τραπέζι ή δίπλα σε κάποιο παγκάκι του κήπου. 

 

3) Καλοκαιρινό τζάκι!

Λατρεύουμε αυτή την ιδέα: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή χτιστή εστία για να δώσετε την αίσθηση ενός μόνιμου καλοκαιρινού κάμπινγκ στην αυλή σας, όπου με καλή παρέα και κιθαρίτσα θα μπορείτε να διοργανώνετε αξέχαστες βραδιές μπάρμπεκιου κάτω από το φως του καλοκαιρινού ουρανού!  

Αν φυσικά έχετε ήδη κάποιο χτιστό μπάρμπεκιου ή φούρνο στον κήπο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τον τονίσετε φωτιστικά με κάποιου είδους κρυφό φωτισμό.

 

4) Φωτίστε τμήματα αντί για το σύνολο κήπου

 

 

 Το συγκεκριμένο φωτιστικό τρικ προσδίδει εύρος στον κήπο. Επιλέξτε τα πιο γοητευτικά του στοιχεία του κήπου σας και στρέψτε τα φώτα πάνω τους.

 

5) Τονίστε το Θερινό σας Κιόσκι

Λίγες πινελιές διακριτικού φωτισμού γύρω ή πάνω από το κιόσκι σας θα σας ανοίξει την όρεξη για καλοκαιρινές παρεούλες και πάρτι στην αυλή! 

 

6) Προσθέστε Φως στα Ανθισμένα Παρτέρια

Θάβοντας μερικά σποτ ειδικής κατασκευής στα παρτέρια, θα έχετε την ευκαιρία να στρέψετε την προσοχή στις ανθισμένες σας τριανταφυλλιές και τα άλλα όμορφα άνθη που στολίζουν περιμετρικά τον κήπο σας.

 

7) Δώστε Έμφαση στους Κυρίαρχους του Κήπου

 

 

 Εναλλακτικά, αντί για τα παρτέρια, μπορείτε να φωτίσετε τα υψηλότερα φυτά του κήπου. Θα δείχνουν πιο μοναχικά αλλά και πιο επιβλητικά τη νύχτα.

 

8) Το Μονοπάτι του Φωτός

Αν έχετε κάποιο μονοπατάκι στον κήπο σας όμορφα διαμορφωμένο, με πέτρες στα πλαϊνά του, στρωμένο με πλάκες ή βότσαλα, θα ήταν εκπληκτική ιδέα να τονίσετε το ρομαντικό του διάκοσμο με σποτάκια σε όλο του το μήκος, έτσι μειώνετε και την πιθανότητα να σκοντάψει κανείς

 

9) Χρησιμοποιήστε Φωτισμό Παρόμοιου Στιλ και Σχήματος

Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη φωτισμού, θα ήταν καλό να προσκολληθείτε σε φώτα παρόμοιου στιλ και σχήματος.

 

10) Ενώστε τα Στοιχεία του Νερού και του Φωτός

Κλείνουμε με κάτι προφανές, μα συνάμα διαχρονικό: το νερό αποτελεί το ωραιότερο μέσο για παιχνίδια με το φως. Αν έχετε κάποιο σιντριβάνι ή λιμνούλα στον κήπο σας, εννοείται πως πρέπει να την εκμεταλλευτείτε!

 

Μήπως έχετε ήδη καταλήξει στο ποια από αυτές τις ιδέες ταιριάζει καλύτερα στον δικό σας κήπο; Μπείτε στον επίσημο ιστότοπο της Dimco και βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να την κάνετε πραγματικότητα!