Feng Shui – όσο αδιάφορο κι αν σε αφήνει ο τομέας της διακόσμησης, σίγουρα θα το έχεις ακούσει! Τι ακριβώς είναι, όμως, και πώς μπορεί να σχετίζεται με τον φωτισμό των εσωτερικών σου χώρων;

Το Feng Shui είναι ένα σύνολο ανατολικών αντιλήψεων και πρακτικών, που βασίζονται στην ιδέα της ύπαρξης μιας περιρρέουσας ενέργειας στον χώρο, η οποία μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση των ατόμων που βρίσκονται σε αυτό. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη αντίληψη, υπάρχουν τρόποι να εξισορροπήσετε τη «ροή» αυτής της ενέργειας ώστε να σας επηρεάζει ευεργετικά, συμβάλλοντας σε μια εν γένει θετική, αισιόδοξη και γαλήνια διάθεση, και, επακόλουθα, στην υγεία και την επιτυχή έκβαση των ενεργειών σας.   

Οι απόψεις για το αν όντως υπάρχει βάση αλήθειας, καθώς και το ποιες πρακτικές όντως έχουν αποτέλεσμα και ποιες όχι ποικίλουν ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του Feng Shui, σε όλες, όμως, ο φωτισμός παίζει κομβικό ρόλο. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις πλέον δημοφιλείς…

  • Πολυχρωμία και Θερμές Αποχρώσεις

Οι υποστηρικτές του Feng Shui συστήνουν τη χρήση λαμπτήρων πυράκτωσης, που αναδίδουν μια θερμή, φιλόξενη ατμόσφαιρα, μολονότι καίνε περισσότερο ρεύμα. Παρόλα αυτά, οι αρχές του Feng Shui επιτρέπουν τη χρήση άλλων λαμπτήρων, όπως αλογόνου ή LED, για συγκεκριμένες γωνιές ενός δωματίου, ιδιαίτερα εκεί που γράφουμε ή διαβάζουμε.

  • Πολλαπλές Εστίες Φωτός

Το φως συμβάλλει στη θετική και αισιόδοξη διάθεση, προτίμησε λοιπόν να εγκαταστήσεις πολλαπλές εστίες φωτός στον χώρο, αποφεύγοντας έτσι την ύπαρξη σκιασμένων, μουντών σημείων.

  • Αντιστοιχίστε Χώρο και Υλικό Φωτιστικού 

 

Σύμφωνα πάντα με τις αρχές του Feng Shui, το κάθε δωμάτιο απαιτεί διαφορετικό υλικό κατασκευής: στις κρεβατοκάμαρες, λόγου χάρη, αρμόζουν καλύτερα φωτιστικά κατασκευασμένα από χαρτί ή ύφασμα, ενώ χώροι που απαιτούν έντονη διανοητική ή σωματική δραστηριότητα, όπως ένα γραφείο ή μια κουζίνα, απαιτούν φωτιστικά από μέταλλο.

  • Uplighting σε Σκοτεινά Σημεία

Προτιμήστε να φωτίσετε τα σημεία του δωματίου που είναι σκοτεινά ή δεν φωτίζονται επαρκώς με εστίες φωτός που στρέφουν το φως προς τα πάνω – μια τεχνική φωτισμού γνωστή ως Uplighting.  Εξίσου καλό αποτέλεσμα μπορεί να έχετε και με έναν καθρέφτη στον χώρο, καθώς αντανακλά το φως και παράλληλα προσδίδει βάθος στον χώρο.

  • Χρησιμοποιείστε Dimmers

Τα dimmers, δηλαδή οι μηχανισμοί αυξομείωσης της έντασης του φωτός, χαρίζουν μοναδικό έλεγχο στην ατμόσφαιρα και τη διάθεση που αποπνέει ο χώρος σας, ενώ παράλληλα εξοικονομούν ενέργεια και αυξάνουν την προσαρμοστικότητα στις χρήσεις του δωματίου.

  • Κινηθείτε σε Κόκκινες αποχρώσεις

 

Το κόκκινο είναι το αγαπημένο χρώμα των υποστηρικτών του Feng Shui, ιδιαίτερα όταν περιβάλλει μια εστία φωτός σε κάποιο κεντρικό σημείο του δωματίου ή του σπιτιού, ώστε να διαχέει ανεμπόδιστα τη ζεστασιά και τη σαγήνη του. Φυσικά, θα πρέπει να βρείτε κάτι που να ταιριάζει και με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, έτσι δεν είναι; Το μυστικό είναι να έχετε άφθονες επιλογές σε φωτιστικές λύσεις, ώστε να βρείτε το φωτιστικό εκείνο που θα εναρμονίζεται με τις επιταγές του Feng Shui, αλλά και θα δένει αρμονικά με τον χώρο σας.

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά! Πατήστε εδώ, και βρείτε εκατοντάδες φωτιστικές λύσεις στο Online κατάστημα της Dimco, κερδίζοντας παράλληλα και 10% έκπτωση στο σύνολο των αγορών σας!