Οι μέρες μεγαλώνουν, και, όπως και να το κάνουμε, περνάμε και θα περνάμε ολοένα και περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού, τόσο εμείς, όσο και οι επισκέπτες μας. Οι θερινές συντροφιές θα γίνονται όλο και πιο συχνές και σίγουρα έχει έρθει η ώρα για μια… οπτική και αισθητική αναβάθμιση της αυλής ή του κήπου μας.

Γιατί δεν ξεκινάτε με τον φωτισμό; Με μικρές αλλαγές και ελάχιστο κόστος θα μεταμορφώσετε κυριολεκτικά τον εξωτερικό σας χώρο! Παρακάτω, θα βρείτε λίγη έξτρα… έμπνευση!

 

Εξωτερικά Φαναράκια

Μακράν η πιο ευπροσάρμοστη επιλογή, τα εξωτερικά φαναράκια έρχονται σε αναρίθμητα μεγέθη και στιλ, ικανά να ταιριάξουν σε κάθε διακόσμηση. Μπορούν να πλαισιώσουν έναν χώρο ή ένα συγκεκριμένο σημείο στο έδαφος, ίσως γύρω από το σαλονάκι του κήπου ή της βεράντας σας. Το φως τους θα αγκαλιάζει ζεστά την παρέα σας σε ένα βραδινό δείπνο ή μια παρεούλα με φίλους.

Μια μικρή εισήγηση μόνο: αντί για ανοιχτά φαναράκια, προτιμήστε φανούς που περιβάλλονται με τζάμι· διαθλούν καλύτερα το φως και κρατούν τον λαμπτήρα προστατευμένο από καλοκαιρινά μπουρίνια και δυνατούς αέρηδες.

 

StringLights (Φωτιστικές Γιρλάντες)

 

Αν έχετε μια πέργολα, μια σκεπαστή βεράντα ή ένα κιόσκι, τότε τα string lights, γιρλάντες δηλαδή με ενσωματωμένους λαμπτήρες, είναι ιδανικά για μια πιο ρομαντική, χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Είτε σχεδιάζετε ένα αγαπησιάρικο δείπνο ή ένα μεταμεσονύχτιο hang-out με φιλαράκια και γείτονες, τα string lights αποπνέουν μια νοσταλγική διάθεση και στήνουν το σκηνικό για ένα πραγματικά αξέχαστο βράδυ. Προσέξτε μόνο τη θερμότητα φωτός του λαμπτήρα! Το καλύτερο θα ήταν να κινηθείτε σε ένα ιδιαίτερα θερμό φωτισμό, αποφεύγοντας βέβαια τις υπερβολές.

PathLights (Φωτιστικά Διαδρόμου)

 

Αν θέλετε να κατευθύνετε σωστά τον επισκέπτη στην καρδιά της αυλής ή του κήπου σας, τότε δύο παράλληλες σειρές από path lights είναι ό,τι πρέπει, ειδικά αν θέλετε να πετύχετε ένα πιο φιλόξενο και λειτουργικό look.

Τα path lights δεν είναι βέβαια μόνο για να κρατάτε τους επισκέπτες σας στον «σωστό»… δρόμο· μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του κήπου, όπως καλλωπιστικά φυτά και διακοσμητικά στοιχεία, για να ελκύσετε εκεί την προσοχή τους και να διαμορφώσετε ένα συγκεκριμένο βραδινό look για τον εξωτερικό σας χώρο. Όντας πιο διακριτικά από την ίδια τους τη φύση, τα path lights βγαίνουν και σε ενεργειακά αυτόνομες εκδόσεις (φορτιζόμενα από τον ήλιο), σε περίπτωση που δεν έχετε διαθέσιμη παροχή ρεύματος εξωτερικά.

 

Στον επίσημο ιστότοπο της DIMCO θα βρείτε τεράστια ποικιλία φωτιστικών εξωτερικού χώρου. Επισκεφτείτε, επίσης, ένα από τα showrooms της DIMCO και ανακαλύψτε από κοντά τη λειτουργικότητα και την αισθητική τους!