Μήπως λατρεύετε το παιχνίδι με το φως όταν διακοσμείτε το εσωτερικό του σπιτιού σας; Αν ναι, τότε προφανώς τα κλασσικά φωτιστικά δαπέδου ή οροφής, όσο απαραίτητα ή γοητευτικά κι αν είναι, μάλλον δεν σας είναι αρκετά! Αυτό που χρειάζεστε είναι η μαγεία του κρυφού φωτισμού!

Ο κρυφός φωτισμός παραμένει αθέατος όταν δεν χρησιμοποιείται, αλλά όταν ανάβει, είτε συμπληρώνοντας τον κύριο φωτισμό του δωματίου, είτε αυτόνομα, μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την ατμόσφαιρα και την αύρα του χώρου. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία κατά τη διαδικασία επιλογής των σημείων που θα εγκατασταθεί…

 

  • Πίσω από τη Ραφιέρα του Γραφείου μας

 

PHOTO 1

 

Το γραφείο έχει πάψει από καιρό να αποτελεί απλά το ησυχαστήριο του ιδιοκτήτη, κι έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο γοητευτικά δωμάτια ενός σπιτιού – ειδικά όταν προστίθεται ένας διακριτικός κρυφός φωτισμός πίσω από τα ράφια που δεσπόζουν από πάνω του.

Τέτοιου είδους λύσεις μπορούν άνετα να εξοικονομήσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο, καθώς ένα τόσο κομψά φωτισμένο και διακοσμημένο γραφείο μπορεί άνετα να συγχωνευτεί με το σαλόνι ή και το καθιστικό ενός σπιτιού. Δείτε μερικές προτάσεις πατώντας εδώ.

 

  • Στο Μπάνιο

 

PHOTO 2

 

Το μπάνιο είναι άλλος ένας χώρος στον οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη κατοικία. Ο κρυφός φωτισμός μπορεί να μετατρέψει ακόμη κι ένα μικροσκοπικό μπάνιο σε ένα γοητευτικό προσωπικό καταφύγιο.

Όσο για σημεία κατάλληλα για τοποθέτηση κρυφού φωτισμού, υπάρχουν πολλά, με τον καθρέφτη να αποτελεί την πλέον συνηθισμένη αλλά και κομψή επιλογή, αρκεί να ταιριάξετε σωστά το χρώμα των τοίχων και του φωτός⋅ μερικές εξαιρετικές προτάσεις σάς περιμένουν εδώ. 

 

  • Στη Βιβλιοθήκη!

 

PHOTO 3

 

Η βιβλιοθήκη είναι συχνά βυθισμένη στο σκοτάδι, καθώς το φως δεν μπορεί να διαπεράσει τα βιβλία και τα φορτωμένα της ράφια. Ο κρυφός φωτισμός αποτελεί εξαιρετική λύση, ειδικά αν έχετε σειρές από δερματόδετα βιβλία σε ρετρό στιλ που θα αναδείξουν τέλεια τον χώρο από αισθητική άποψη. Δείτε εδώ μερικές προτάσεις. 

 

  • Στην Παπουτσοθήκη & το Εσωτερικό της Ντουλάπας

 

PHOTO 4

 

Η παπουτσοθήκη είναι ένα σημείο που ούτως ή άλλως χρειάζεται κάποιο διακριτικό φωτισμό, ειδικά για κυρίες και δεσποινίδες με μεγάλες συλλογές! Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για την ντουλάπα. Εκτός από κομψός, ο κρυφός φωτισμός είναι εξαιρετικά πρακτικός σε αυτή την περίπτωση. Ρίξτε μια ματιά στο τι θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε εκεί πατώντας εδώ. 

 

  • Στον Χώρο της Κουζίνας

 

PHOTO 7

 

Η κουζίνα αποτέλεσε έναν από τους πρώτους χώρους που εφαρμόστηκαν λύσεις κρυφού φωτισμού, και δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από τη λίστα μας. Είτε αποτελεί ξεχωριστό δωμάτιο, σε κατοικίες παλαιού τύπου, είτε είναι μέρος μιας σαλοτραπεζαρίας ή διαθέτει μίνι μπαρ, σε πιο μοντέρνες κατοικίες, υπάρχουν πάρα πολλά σημεία στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν διακριτικά σποτάκια όπως αυτά. 

 

  • Στην Εσωτερική & την Εξωτερική Σκάλα

 

PHOTO 6

 

Οι σκάλες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μιας κατοικίας μπορούν να αναδειχθούν εξαιρετικά με λύσεις κρυφού φωτισμού. Είτε στην κουπαστή της σκάλας, είτε σε σημεία των τοίχων είτε και κάτω από κάθε σκαλοπάτι, το διακριτικό φως προσθέτει άλλη γοητεία – και διασφαλίζει την αποφυγή ατυχημάτων! Ορισμένα από τα πλέον συνηθισμένα σποτ για κρυφό φωτισμό σκάλας θα τα βρείτε εδώ.

 

Χρειάζεστε λίγο περισσότερη… έμπνευση; Μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Dimco και θα βρείτε τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων και επιλογών κρυφού φωτισμού στις πλέον προσιτές τιμές! Απλά πατήστε εδώ