CEILING FANS 1

 

Καλοκαιράκι! Παραλίες, ηλιοθεραπεία, μπάνια και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα… αλλά και ζέστη, πολλή ζέστη! Κι όταν έξω το μεσημέρι πυρώνει και ο καύσωνας θεριεύει, όλοι αποζητούμε ένα απάγκιο δροσιάς που θα μας αναζωογονήσει και θα μας προστατέψει – δίχως να μας στοιχίσει, όμως, ο κούκος αηδόνι!

Αν το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στα κλιματιστικά, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε! Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν μια εξαιρετικά προτιμότερη λύση από τα κοινά συστήματα κλιματισμού, και ιδού οι αποδείξεις…

 

1. Πολύ Πιο Οικονομικοί & Παρέχουν Φωτισμό 

Ας ξεκινήσουμε με το σημαντικότερο πλεονέκτημα των ανεμιστήρων οροφής σε σχέση με τα κοινά – ιδιαίτερα τα παλαιάς τεχνολογίας – κλιματιστικά, που είναι φυσικά το ενεργειακό τους κόστος.

Δεν υπάρχει φυσικά μέτρο σύγκρισης μεταξύ των χρημάτων και της ενέργειας που απαιτεί η χρήση ενός κλιματιστικού με αυτά ενός ανεμιστήρα οροφής, καθώς ο δεύτερος έχει πολύ πιο απλό μηχανισμό και οι ενεργειακές του απαιτήσεις είναι ελάχιστες.

Ας σημειωθεί, επίσης, πως οι σύγχρονοι ανεμιστήρες οροφής μπορούν πλέον να αλλάξουν φορά περιστροφής, ώστε το χειμώνα να στέλνουν τον θερμό αέρα προς τα κάτω, κι έτσι να δημιουργούν μια ευχάριστη, ζεστή ατμόσφαιρα.  

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως οι ανεμιστήρες οροφής είναι πλέον και εξαιρετικά κομψά φωτιστικά, που μπορούν πολύ εύκολα να προσαρμοστούν σε κάθε λογής εσωτερική διακόσμηση, από minimal ως vintage, από νοσταλγική ρετρό ως hipster.

Με έναν ανεμιστήρα οροφής, λοιπόν, εξασφαλίζετε οικονομική δροσιά και επαρκή φωτισμό για τον χώρο σας.  

 

2. Λειτουργούν Και Ως Εντομοαπωθητικά

Αντί να διαχέει δροσιά προς όλες τις κατευθύνσεις παράλληλα ή σε γωνία προς το ταβάνι, ο ανεμιστήρας οροφής δημιουργεί ένα σταθερό ρεύμα αέρα προς το κέντρο του δωματίου, που είναι μεν διακριτικό και αναζωογονητικό για τον άνθρωπο, αλλά υπερβολικά ισχυρό για τα κουνούπια, τις μύγες και άλλα ενοχλητικά έντομα.

Σε μια κρεβατοκάμαρα, για παράδειγμα, το σταθερό αυτό ρεύμα αέρα που θα διοχετεύεται ακριβώς πάνω από το κρεβάτι θα προστατεύει την ξεκούραση και τη γαλήνη σας, παρασύροντας τα παντός είδους ζουζούνια μακριά σας.

 

3. Iδανικοί για Μικρούς Χώρους - Φιλικά για Παιδιά & Άτομα με Αλλεργίες

CEILING FANS 2

 

Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν μακράν την καλύτερη επιλογή για σχετικά μικρά δωμάτια και παιδικά υπνοδωμάτια, ειδικά βρεφών, καθώς δεν ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, μειώνουν δραστικά το κίνδυνο ψύξης ή πρόκλησης άλλων συγγενών παθήσεων και διατηρούν την ατμόσφαιρα πιο φιλική για το ευαίσθητο παιδικό αναπνευστικό σύστημα, σε αντίθεση με τα συμβατικά κλιματιστικά.

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι, επίσης, εξαιρετικά αποδοτικοί και εύχρηστοι για χώρους καπνιζόντων, καθώς συγκεντρώνουν τον καπνό στο πάνω τμήμα του δωματίου, διατηρώντας την εσωτερική του ατμόσφαιρα αρκετά πιο καθαρή και λιγότερο επιβαρυντική για τους παθητικούς καπνιστές.

Εξίσου φιλικοί είναι για άτομα που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες, καθώς απομακρύνουν μικροσωματίδια και γύρη, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά που τα δεσμεύουν στα φίλτρα τους, με αποτέλεσμα να τα διαχέουν στη συνέχεια σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες στο εσωτερικό του δωματίου.

 

4. Απαιτούν Ελάχιστη Συντήρηση 

Τέλος, η συντήρηση που απαιτούν οι ανεμιστήρες οροφής είναι ελάχιστη, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, που απαιτούν τουλάχιστον ετήσιο καθαρισμό και αλλαγή φίλτρων από ειδικευμένο επαγγελματία. 

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι μια κομψή, εξαιρετικά οικονομική και πρακτική επιλογή για την ψύξη των εσωτερικών σας χώρων.

Δείτε τη μεγάλη γκάμα ανεμιστήρων οροφής της Dimco με ή χωρίς φωτιστικό, πατώντας εδώ