Κακά τα ψέματα – ο φωτισμός είναι το πασπαρτού της διακόσμησης. Με μερικές έξυπνες λύσεις φωτισμού, μπορείτε να μετατρέψετε και τον πιο ταπεινό χώρο σε άδυτο γούστου και κομψότητας. Το καλύτερο από όλα; Δεν απαιτεί μια ολόκληρη περιουσία⋅ μόνο λίγη φαντασία, δημιουργικότητα και… έμπνευση!

Είπαμε, λοιπόν, να επιστρατεύσουμε και τις τρεις αυτές ιδιότητες, καθώς και την πολύχρονη πείρα μας στον χώρο του φωτισμού και να σας βοηθήσουμε να μεταμορφώσετε έναν χώρο που συχνά παραμελούμε – το μπάνιο μας!

Κι είναι πράγματι κρίμα, αν σκεφτούμε πως εκεί περνούμε αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα, κι ένα απολαυστικό ντους ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή μια αρωματοθεραπεία είναι συχνά οι καλύτερες στιγμές της ημέρας!

Να, λοιπόν, πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας, γρήγορα και οικονομικά!

1.Εγκαταστήστε Απλίκες στον Καθρέφτη

Εκπληκτική ιδέα που μπορεί πραγματικά να αλλάξει όλη την όψη του μπάνιου, καθώς το φως ανακλά στον καθρέφτη, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο και προσδίδοντάς του μεγαλύτερο βάθος. Προτιμήστε μια ελαφρώς κίτρινη απόχρωση στον φωτισμό – αναδίδει ζεστασιά και προσθέτει μια νότα πολυτέλειας!

 2. Μη Φοβηθείτε τα Ασυνήθιστα Χρώματα!

Αν χαρακτηρίζεστε από διακοσμητική «τόλμη» και λατρεύετε το φουτουριστικό στιλ, γιατί να μη δοκιμάσετε μια από τις αναρίθμητες χρωματικές επιλογές των νέων λαμπτήρων LED; Από μοβ ως φωσφορίζων πράσινο, από σαγηνευτικό κόκκινο έως φαντασιώδες μπλε – το χρώμα θα αλλάξει ριζικά την εμφάνιση του μπάνιου σας.

Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε αν χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα φώτα, το καθένα από τα οποία θα κυριαρχεί σε διαφορετικές γωνιές του μπάνιου.

3. Χρησιμοποιείστε Ίδιο Υλικό σε Διάφορα Στοιχεία του Χώρου

 

Ένα πανέξυπνο μυστικό για διακόσμηση μπάνιου είναι να φροντίσετε να κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο στιλ και κατασκευαστικό υλικό, όπως μέταλλο ή πορσελάνη, σε πολλαπλά στοιχεία διακόσμησης, στις απλίκες, τις σαπουνοθήκες, το πλαίσιο του καθρέφτη κτλ. 

4. Εμπνευστείτε από την Τέχνη της Φωτογραφίας

Πώς; Χρησιμοποιείστε πολλά μικρά σποτ για να φωτίσετε συγκεκριμένες περιοχές και γωνιές του μπάνιου, όπως κάτω από τα ράφια, κάτω από την μπανιέρα, γύρω από τον καθρέφτη, κι ούτω καθεξής.

5. Μήπως σας Γοητεύει η Απλότητα;  

Πράγματι, ένα απλό μα κομψό φωτιστικό πάνω από την μπανιέρα μπορεί να κάνει θαύματα για την ατμόσφαιρα του μπάνιου σας. Μπορείτε δε να συμπληρώσετε τον φωτισμό με κεριά, για περισσότερο ρομαντισμό.

6. …Ή η Χλιδή;

Αν απεχθάνεστε τον μινιμαλισμό, κι έχετε ένα μπάνιο που μπορεί να το υποστηρίξει, δεν έχετε παρά να κρεμάσετε έναν πολυτελή πολυέλαιο στην οροφή του μπάνιου!

7. Φως στη Βρύση;

Κι όμως, ένα χρωματιστό LED στην παροχή του νερού θα κάνει το πλύσιμο των χεριών πιο παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό από ποτέ!            

Τι θα λέγατε να δείτε από κοντά πόσο αποτελεσματικά είναι τα παραπάνω tips; Επισκεφτείτε ένα από τα Showrooms της DIMCO και ανακαλύψτε τι ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας μπάνιο!