Ένα κύμα αλλαγής στα φωτιστικά συστήματα σαρώνει αυτή τη στιγμή τις αγορές της Ευρώπης. ναυαρχίδα της αλλαγής οι λεγόμενοι «έξυπνοι» λαμπτήρες. Σταδιακά, ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων με «έξυπνους» αποτελεί σοφή κίνηση.

Εσείς; Τι γνωρίζετε για τους «έξυπνους» λαμπτήρες

1. Υπάρχει Λόγος που Αποκαλούνται «Έξυπνοι»

 

Οι έξυπνοι λαμπτήρες δεν είναι απλά λάμπες τεχνολογίας LED. Δεν εκπέμπουν απλά φως⋅ κάνουν πολύ περισσότερα.

Υπάρχει λόγος που αποκαλούνται έτσι. Ο σημαντικότερος;  Το ότι μπορούν να συνδεθούν ασύρματα με εφαρμογές τηλεφώνων - γεγονός που διανοίγει αμέτρητες δυνατότητες για τον χρήστη. Ρίξτε μια ματιά…

 

2. Ρυθμίζουν την Ένταση του Φωτός τους

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των έξυπνων λαμπτήρων είναι ότι σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την έντασή τους (και μάλιστα πολλών ταυτόχρονα) δίχως να χρειάζεται να εγκαταστήσετε dimmers στο σπίτι. Το μόνο που  χρειάζεται να κάνετε είναι να προσαρμόσετε έναν μικρό έξυπνο λαμπτήρα ρυθμιζόμενης έντασης στις λάμπες ή δυο - τρεις στα πολύφωτά σας και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ρυθμίζετε την έντασή τους κατά βούληση.  

Να θυμάστε απλά πως πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο έξυπνο λαμπτήρα με ρύθμιση έντασης για τις δικές σας ανάγκες.

 

3. Μπορείτε να τους Ελέγξετε από Οπουδήποτε

Ορισμένοι έξυπνοι λαμπτήρες σάς δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματίσετε την ενεργοποίηση και την απενεργοποίησή τους όταν δεν είστε στο σπίτι! Έτσι θα μπορείτε να προστατέψετε το σπίτι σας από επίδοξους διαρρήκτες, προγραμματίζοντας τα φώτα να ανοιγοκλείνουν σε συγκεκριμένες ώρες, δίνοντας την εντύπωση πως δεν είναι ποτέ άδειο από ενοίκους - όλα αυτά με το άγγιγμα της διεπαφής στην κινητή σας συσκευή. 

4. Αλλάζουν Χρώμα

 

Ατμόσφαιρα μπορείτε προφανώς να φτιάξετε ρυθμίζοντας την ένταση του φωτός μέσω ενός Dimmer – αλλά γιατί να μην πάτε ένα βήμα πιο πέρα; Πολλοί έξυπνοι λαμπτήρες μπορούν να αλλάξουν χρώμα! Ορισμένοι δε από αυτούς μπορούν να παράγουν ως και 16 εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις, τις οποίες φυσικά μπορείτε και πάλι να επιλέξετε μέσω της εφαρμογής σας στο κινητό σας τηλέφωνο. 

Τι μπορείτε να πετύχετε αλλάζοντας το χρώμα που εκπέμπει η λάμπα; Σκεφτείτε:

  • Θέλετε να κάνετε την ατμόσφαιρα πιο ζεστή; Πάτε στο χρυσοκίτρινο φάσμα.  
  • Πιο ψυχρή; Κινηθείτε στο ανοιχτό μπλε.  
  • Διοργανώνετε ένα πάρτι με συγκεκριμένο θέμα; Επιλέξτε το χρώμα φωτός που ταιριάζει καλύτερα!  
  • Έχετε αρχίσει να βαριέστε το χρώμα στους τοίχους σας; Αλλάξτε το δίχως να βάψετε το σπίτι⋅ απλά προσθέστε λίγο ανοιχτό μπλε, κίτρινο ή κόκκινο και αμέσως θα αλλάξει ο τόνος ή και η απόχρωσή του.

 

5. Ναι, Παίζουν και Μουσική!

Ναι, δεν αστειευόμαστε! Τι κι αν δεν έχετε ηχεία παντού στο σπίτι⋅ ορισμένοι έξυπνοι λαμπτήρες έχουν ενσωματωμένους στο εσωτερικό τους! Έχουν δε και την ικανότητα να συγχρονίζουν το χρώμα, την ένταση ή το ανοιγοκλείσιμό τους στον ρυθμό της μουσικής!  

Μην περιμένετε φυσικά ήχο που να σπάει τζάμια, ούτε την ποιότητα ενός καλού ηχείου. Αλλά για δημιουργία ατμόσφαιρας είναι τέλειοι!

 

6. Βοηθούν και στον Ύπνο!

Οι έξυπνοι λαμπτήρες μπορούν να συμβάλλουν και σε καλύτερο ύπνο, καθώς εκπέμπουν διάφορες χρωματικές θερμοκρασίες που είναι σχεδιασμένες να ρυθμίζουν την κατάλληλη παραγωγή μελατονίνης στο σώμα, αυξάνοντάς την καθώς πλησιάζει η ώρα που πρέπει να ξαπλώσετε.

Και το κόστος; Ίσως αυτό σας ξαφνιάσει ακόμη περισσότερο – ευχάριστα! Ανακαλύψτε το στο e-shop της Dimco.