Μπορεί να μιλάμε για πρωτοχρονιά το Γενάρη, αλλά κακά τα ψέματα: η αρχή των πάντων είναι ο Σεπτέμβριος – ειδικά για τους απανταχού φοιτητές. Για τους καινούργιους, ο ενθουσιασμός της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία και η μετακόμιση σε ένα χώρο ολότελα δικό τους, για τους «βετεράνους» των αμφιθεάτρων η επιθυμία της ανανέωσης του χώρους τους – όπως και να έχει, το φοιτητικό τους δωμάτιο χρειάζεται μια νότα ζωντάνιας.

Αν είστε γονιός ή φοιτητής και θέλετε να προσδώσετε λίγο περισσότερο στυλ στο δωμάτιό σας δίχως να στραγγίσετε τον προϋπολογισμό σας, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις.

1.VICENTE & VICENTE Pendant – Minimal Ρομαντισμός

 

Ένα εξαιρετικά απλό και συνάμα ρομαντικό σχέδιο, που παραπέμπει σε νοσταλγικές βραδιές σε ερημικές παραλίες και θυμίζει πολύ σταντ για κεριά, το συγκεκριμένο φωτιστικό οροφής είναι ό,τι πρέπει για δωμάτια για φοιτητές και φοιτήτριες που αγαπούν τη φυσική διακόσμηση, χρησιμοποιώντας ίσως πολλά ξύλινα αντικείμενα και vintage πινελιές.

2. LUMI "CONCRETE GREY" Pendant – Διακριτική Κομψότητα

 

Η «φωτεινά ελκυστική» γκάμα μας! Μακράν η πιο στιλάτη επιλογή στη λίστα μας, το συγκεκριμένο φωτιστικό ίσως μοιάζει ανήμπορο να φωτίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο λόγω του ιδιαίτερου, στενού του σχεδιασμού, στην πραγματικότητα, όμως, διαχέει το φως του σε ανέλπιστα μεγάλο εύρος. Επενδυμένο με έναν εξαιρετικό συνδυασμό μπεζ ξύλου και απαλού γκρι, θα δέσει τέλεια με γραφείο και έπιπλα σε ανοιχτόχρωμες απομιμήσεις ξύλου ή γήινες αποχρώσεις.

3. BRILLIANT – η Απογείωση του Μοντέρνου

 

Εδώ πάμε σε κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο – στην απογείωση του μοντέρνου. Σε ένα δωμάτιο που θα κυριαρχούν πολύ πιο σύγχρονα σχέδια, το συγκεκριμένο ευφάνταστο φωτιστικό θα προσδίδει στο χώρο, εκτός από τον ισχυρό και ταυτόχρονο φιλικό στο διάβασμα φωτισμό του, ένα εντυπωσιακό χαρακτήρα, που θα μαγνητίζει το βλέμμα του επισκέπτη.

4.   GALLIS CAGE CUBE Pendant – ο Τετραγωνισμός… της Απλότητας

 

Με ένα σχέδιο που θυμίζει τα φωτιστικά των δρόμων στις αρχές του περασμένου αιώνα, η συγκεκριμένη επιλογή δίνει έμφαση στην απλότητα, καθώς και στην καλύτερη δυνατή διάχυση του φωτός στο χώρο. Αν είστε από τους φοιτητές που σκοπεύουν να πάρουν πτυχίο στο 4ο έτος, αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή!

5.   VICENTE & VICENTE – σε Πιο Εντυπωσιακό Σχέδιο   

 

Κλείνουμε με μια επιλογή που σκοπό έχει να συνδυάσει τη μέγιστη δυνατή διάχυση του φωτός στο χώρο, με ένα αρκετά εντυπωσιακό σχέδιο. Η απλή του σκούρα απόχρωση προδίδει την πρόθεση του σχεδιαστή να αξιοποιήσει αποκλειστικά και μόνο τις περίπλοκες μα και συμμετρικές του γραμμές για να εμπλουτίσει τη διακόσμηση του χώρου. Πράγματι, μια ματιά θα σας πείσει πως δεν χρειάζεται χρώμα για να τραβήξει την προσοχή!

Αν μη τι άλλο, τα όσα παρουσιάσαμε δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό. Στη διαδικτυακή έκθεση της Dimco θα βρείτε άφθονες πρωτότυπες και οικονομικές λύσεις για να κάνετε το φοιτητικό σας δωμάτιο το καταφύγιο που ονειρεύεστε!