Έχει περάσει ήδη ένας μήνας που το παιδί σου μπήκε στους ρυθμούς της νέας σχολικής χρονιάς όμως ίσως να μην μοιάζει ακόμη ενθουσιασμένος με την όλη αλλαγή. Μην ανησυχείς εμείς ξέρουμε τι μπορείτε να κάνετε για να του αλλάξετε και να του ανεβάσετε τη διάθεση! Μια ανανέωση στο δωμάτιό του, που ίσως μάλιστα να του θυμίζει πως μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και πως τα χρόνια της φοιτητικής του ζωής πλησιάζουν, είναι ό,τι πρέπει! Κι ο φωτισμός μπορεί να κάνει θαύματα σε μια τέτοιου είδους επιχείρηση… ψυχολογικής ανάτασης. Το φως και το σχέδιο του, μπορούν να αλλάξουν όλη την αίσθηση ενός δωματίου, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Τι θα λέγατε για λίγη… έμπνευση;  

1. Φωτιστικά Γραφείου

 

Μακράν το πιο χρηστικό σύστημα φωτισμού, το φωτιστικό γραφείου συχνά θυσιάζει το στυλ του για εξοικονόμηση χώρου, ή ένταση στο φωτισμό. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να κάνετε τέτοιου είδους συμβιβασμούς. Στη συλλογή μας μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά ευπροσάρμοστες επιλογές.

Η πλέον πρακτική λύση για το γραφείο ενός ανήσυχου έφηβου ή μιας επιμελούς, μελετηρής μαθήτριας είναι ένα φωτιστικό με φαρδιά, σταθερή βάση - που ίσως μπορεί να χρησιμεύσει, ανάλογα με το σχέδιό της, ως μολυβοθήκη ή βάση για χαρτάκια σημειώσεων, ώστε να μη μειώνεται ο χρηστικός χώρος του γραφείου – με μακρύ, εύκαμπτο λαιμό και έντονα, λαμπερά χρώματα που θα κάνουν το περιβάλλον της μελέτης πιο ζωηρό και ελκυστικό.   

Αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο φιλικό για τα μάτια του παιδιού, προτιμήστε το λεγόμενο φωτισμό εργασίας (task lighting), που έχει σχεδιαστεί να προσαρμόζει τη δυναμική του ανάλογα με την εργασία που κάνει το παιδί – διάβασμα, σχέδιο, χρήση ηλεκτρονικής συσκευής κτλ.

 

Σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε στην πλουσιότερη συλλογή της αγοράς.

2. Κρυφός Φωτισμός

Μπορεί να σας ακούγεται κάπως ασυνήθιστη επιλογή για παιδικό δωμάτιο, αλλά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε το παιδί σας να νιώσει ανανεωμένο, δώστε στο χώρο του μια ιδέα του πόσο ξεχωριστό είναι για σας. Ο κρυφός φωτισμός, επίσης, θα το βοηθά να χαλαρώνει όταν ξεκουράζεται ή όταν βλέπει μια ταινία με φίλους και τα αδέλφια του. Το σίγουρο είναι πως θα δημιουργήσει μια ολότελα μοναδική ατμόσφαιρα στο δωμάτιό του.

Δείτε τι μπορεί να ταιριάζει στο δικό του/ της δωμάτιο;

3. Φωτιστικά Οροφής τύπου Pendant

 

Εξαιρετικά στιλάτα και πολύ φιλικά στον τρόπο με τον οποίο διαχέουν το φως, τα λεγόμενα drum pendant φωτιστικά είναι τέλεια επιλογή για την οροφή ακριβώς πάνω από το κρεβάτι του παιδιού ή και για το κέντρο του δωματίου. Αν ψάχνετε για τον τέλειο συνδυασμό στυλ και φωτός, μόλις τον βρήκατε.

4. Φώτα Ανάγνωσης (Reading Lights)

Θέλετε να κάνετε το διάβασμά του ακόμη πιο ευχάριστο; Γιατί να μην προσθέσετε μερικά φώτα ανάγνωσης (reading lights) σε ένα σημείο κοντά στο κρεβάτι του, ή ίσως κοντά σε κάποιο άλλο σημείο που του αρέσει να διαβάζει ή να μελετά εκτός γραφείου;

Πολλά παιδιά, χρησιμοποιούν το γραφείο στο παιδικό τους δωμάτιο κυρίως για γράψιμο και για τη χρήση του σταθερού τους υπολογιστή, ενώ προτιμούν να διαβάζουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους ή καθισμένοι σε έναν καναπέ, ένα πουφ ή την αγαπημένη τους πολυθρόνα. Προσαρμοσμένο στον τοίχο ή σε μια λάμπα δαπέδου, ένα reading light πιθανότατα θα αποτελέσει την αγαπημένη του επιλογή κατά την περίοδο των εξετάσεων.

Ρίξτε μια ματιά στην αντίστοιχη συλλογή μας. 

5. Φωτισμός LED

 

Κλείνουμε με το είδος φωτισμού που έφερε πραγματική επανάσταση στο χώρο. Ο φωτισμός τύπου LED συνδυάζει τρομερή ποικιλία σε σχέδια, χαμηλή κατανάλωση, και φως που δεν κουράζει τα μάτια που πρέπει να περάσουν ώρες πάνω από τα βιβλία. Για ιδέες, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Προσθέστε μια νότα φωτός στο χώρο του παιδιού σας, και δώστε του τη χαρά που χρειάζεται για να ξεκινήσει με ζωντάνια τη νέα του σχολική χρονιά! Δείτε όλη τη συλλογή της DIMCO εδώ.