X

4 γνωστοί μύθοι για τους λαμπτήρες LED

Η τεχνολογία LED έφερε πραγματική επανάσταση στον κλάδο του επαγγελματικού και του οικιακού φωτισμού⋅ κι όπως κάθε τι καινούργιο, κατακλύστηκε με ένα σωρό μύθους κι ανακρίβειες.

Ως οι απόλυτοι ειδικοί στον κλάδο του φωτισμού, οι άνθρωποι της Dimco σκεφτήκαμε να συμβάλλουμε κάπως στη διάλυση ορισμένων τουλάχιστον μύθων απ’ αυτούς που έχουν κυκλοφορήσει για τους λαμπτήρες LED.

Μύθος αρ. 1: Οι LED Επιβαρύνουν τον Ανθρώπινο Οργανισμό

Τρομερή ανακρίβεια που δεν στοιχειοθετείται από πουθενά. Στην πραγματικότητα οι λάμπες τεχνολογίας LED, όχι μόνο δεν προκαλούν κάποια βλάβη στον οργανισμό, αλλά και δεν εκπέμπουν κανενός είδους βλαβερή ακτινοβολία, εν αντιθέσει με άλλες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Επιπρόσθετα, δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα (που είναι εξαιρετικά τοξικά για το ανθρώπινο σώμα) όπως άλλες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Αντίθετα, κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά, πιστοποιημένα με CE.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως οι LED είναι πολύ πιο φιλικές στο ανθρώπινο μάτι, επειδή δεν τρεμοπαίζουν κατά την εκπομπή του φωτός και έχουν σταθερή φωτεινότητα.

Μύθος αρ. 2: Οι LED δεν φωτίζουν αρκετά!

Άλλος ένας εντελώς ανυπόστατος μύθος όσον αφορά τους λαμπτήρες LED, που έχει να κάνει με τη φωτεινότητά τους, ίσως επειδή πολλοί μη ειδικοί μπερδεύουν τη θερμοκρασία με την ένταση του φωτός.

Παρά τα όσα ακούγονται κατά καιρούς, οι λάμπες τεχνολογίας LED εκπέμπουν ισχυρότατο φως: κάθε Watt αντιστοιχεί σε εκπομπή μέχρι και 150 lm φωτεινότητας, σε αντίθεση με τις συμβατικές λάμπες πυρακτώσεως που εκπέμπουν μόλις 10-12 lm για κάθε Watt – η διαφορά απόδοσης είναι, προφανώς, τεράστια.

Αυτό που ίσως έχει συμβάλλει στη διάδοση του συγκεκριμένου μύθου, είναι η λανθασμένη επιλογή λάμπας LED από τους καταναλωτές. Είναι σημαντικό να διαβάζετε τα χαρακτηριστικά στη συσκευασία και να βεβαιώνεστε πως ο λαμπτήρας έχει αρκετά lm για τη χρήση ή για το σημείο του σπιτιού για το οποίο τον προορίζετε. Αν δεν ξέρετε τις αντιστοιχίες, ρωτήστε έναν ειδικό ή επαγγελματία του χώρου του φωτισμού.

Μύθος αρ. 3: Μικρή Γκάμα Μοντέλων

Αυτό, πολύ απλά, δεν ισχύει, ειδικά στις μέρες μας. Πλέον, η γκάμα μοντέλων σε λάμπες LED είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να βρει πανεύκολα το ακριβές αντίστοιχο σε κάθε είδος ντουί, σε πολλές διαφορετικές φωτεινότητες και δείκτες ισχύος. Πλέον, υπάρχουν λάμπες LED ικανές να αντικαταστήσουν κάθε τύπο λάμπας πυρακτώσεως, εξοικονόμησης ενέργειας, φθορίου, σποτ, προβολέων ιωδίνης κτλ., καθώς και λαμπτήρες με δυνατότητα σύνδεσης σε ροοστάτη (dimmer).

Εξίσου μεγάλη ποικιλία υπάρχει επίσης και στην εφαρμογή ή τις μεθόδους τοποθέτησης φωτισμού LED: ταινίες, washers, led bars προβολείς και πάνελ LED μπορούν πλέον να τοποθετηθούν πανεύκολα σε κάθε είδος επιφάνειας ή τοίχου, τόσο χωνευτά όσο και κρεμαστά.

Είναι, λοιπόν, κατάδηλο πως η τεχνολογία LED όχι μόνο δεν πάσχει από γκάμα και ποικιλία εφαρμογών, αλλά προσφέρει πλέον πολύ περισσότερες και πιο προσαρμοστικές λύσεις φωτισμού, τόσο για επαγγελματικούς όσο και για οικιακούς χώρους.

Μύθος αρ. 4: Οι LED Καθυστερούν Πολύ να Ανάψουν!

Δεν ισχύει. Οι LED στην πραγματικότητα δεν απαιτούν προθέρμανση, σε αντίθεση με τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας και, συνεπώς, δεν καθυστερούν να ανάψουν. οι λάμπες που καθυστερούν πολύ να ανάψουν είναι οι φθορίου, όχι οι LED.               

Η τεχνολογία LED είναι προορισμένη να επικρατήσει απολύτως στον κλάδο φωτισμού, γιατί συνδυάζει εξαιρετική απόδοση και χαμηλή κατανάλωση.

Επισκεφτείτε τώρα τον επίσημο ιστότοπο καθώς και ένα από τα showrooms της DIMCO και διαπιστώστε από κοντά την τεράστια ποικιλία μας σε λαμπτήρες και λύσεις φωτισμού LED.

Αυτό, πολύ απλά, δεν ισχύει, ειδικά στις μέρες μας. Πλέον, η γκάμα μοντέλων σε λάμπες LED είναι τόσο μεγάλη, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να βρει πανεύκολα το ακριβές αντίστοιχο σε κάθε είδος ντουί, σε πολλές διαφορετικές φωτεινότητες και δείκτες ισχύος. Πλέον, υπάρχουν λάμπες LEDικανές να αντικαταστήσουν κάθε τύπο λάμπας πυρακτώσεως, εξοικονόμησης ενέργειας, φθορίου, σποτ, προβολέων ιωδίνης κτλ., καθώς και λαμπτήρες με δυνατότητα σύνδεσης σε ροοστάτη (dimmer).

Εξίσου μεγάλη ποικιλία υπάρχει επίσης και στην εφαρμογή ή τις μεθόδους τοποθέτησης φωτισμού LED: ταινίες, washers, ledbarsπροβολείς και πάνελ LED μπορούν πλέον να τοποθετηθούν πανεύκολα σε κάθε είδος επιφάνειας ή τοίχου, τόσο χωνευτά όσο και κρεμαστά.

Είναι, λοιπόν, κατάδηλο πως η τεχνολογία LEDόχι μόνο δεν πάσχει από γκάμα και ποικιλία εφαρμογών, αλλά προσφέρει πλέον πολύ περισσότερες και πιο προσαρμοστικές λύσεις φωτισμού, τόσο για επαγγελματικούς όσο και για οικιακούς χώρους.

Share:

On Key

Related Posts

Κάντε το σπίτι σας πιο χαρούμενο

Η πανδημία και όλες οι συνέπειες της ανάγκασαν τον περισσότερο κόσμο να κλειστεί στο σπίτι του. Εδώ και ένα χρόνο περάσαμε τις πιο πολλές μας

Τι ώρα σβήνουν τα φώτα;

Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και η επιστροφή στη ρουτίνα φαντάζει κάπως δύσκολη. Και στους μεγάλους αλλά και στα παιδιά, τα οποία διασκέδασαν

QUALITY ASSURED

Lighting fixtures for any room and any style at the highest quality guaranteed

LOYALTY CARD

Buy online and collect points. Redeem and get your reward!

ORDERS DELIVERY

All products on our website are in stock and available for Local and International delivery

DEDICATED CUSTOMER SERVICE

For all your online queries call us now on (+357) 77776069 and we will be glad to assist you