X

Φωτισμός – Πώς μπορεί να προστατέψει ή να καταστρέψει την όραση του παιδιού

Κάθε γονιός που αντιλαμβάνεται τον ρόλο του κι αγαπά το παιδί του ενδιαφέρεται για την υγεία του καθώς και για οτιδήποτε την επηρεάζει, τόσο θετικά όσο και αρνητικά, με μοναδικό του σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του τώρα αλλά και να θέσει τα καλύτερα δυνατά θεμέλια για τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Ένας από τους παράγοντες αυτούς, είναι οι συνθήκες φωτισμού υπό τις οποίες το παιδί ζει, παίζει και εργάζεται.

Ναι, ο φωτισμός είναι παράγοντας κομβικής σημασίας για την υγεία του παιδιού, γιατί επηρεάζει μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις του, την όραση.

Οι Κίνδυνοι

Δυστυχώς, η ολοένα αυξανόμενη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις υποβάλλουν συνεχώς τα παιδιά σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού. Μια έρευνα κατέδειξε πως ένα παιδί σχολικής ηλικίας περνά κατά μέσο όρο δώδεκα ώρες την ημέρα σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού, είτε παίζοντας και σερφάροντας στο διαδίκτυο – οπότε, συνήθως, μοναδική εστία φωτός αποτελεί η οθόνη του υπολογιστή του – είτε ετοιμάζοντας τις σχολικές του εργασίες κάτω από ένα λαμπατέρ. 

Τα δεδομένα αυτά προφανώς και σχετίζονται άμεσα με τη ραγδαία αύξηση της εμφάνισης μυωπίας στα παιδιά, καθώς και άλλων οφθαλμικών παθήσεων.

Οι Προσπάθειες των Γονέων

Μια μελέτη που περιέλαβε χιλιάδες ενήλικες σε 11 χώρες κατέδειξε τον αγώνα που κάνουν πολλοί γονείς στην προσπάθειά τους να μειώσουν ουσιαστικά τον χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, 3 στους 4 γονείς θεωρεί πως η σημαντική μείωση του χρόνου που δαπανά ένα παιδί μπροστά από μια οθόνη μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση μυωπίας, ή τουλάχιστον να την επιβραδύνει. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό αναγνωρίζει τον επαρκή φωτισμό ως ζωτικό για τη βελτίωση των σχολικών επιδόσεων του παιδιού.

Άλλες έρευνες απέδειξαν πώς όσο περισσότερο χρόνο περνά ένα παιδί κάτω από το φως του ήλιου ή από αντίστοιχα ισχυρές εστίες φωτός, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης μυωπίας και συγγενών παθήσεων.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να προστατεύσετε την πολύτιμη όραση των παιδιών σας;

Θωρακίστε την Όραση των Παιδιών σας

Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να αξιολογήσετε τις συνθήκες φωτισμού του σπιτιού σας, ιδιαίτερα των χώρων στους οποίους το παιδί σας περνά σημαντικό χρόνο μέσα στη μέρα, όπως το υπνοδωμάτιό του, το γραφείο σας, το καθιστικό, η κουζίνα κτλ. Υπάρχουν και ειδικές εφαρμογές με αισθητήρες φωτός που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τις συνθήκες φωτισμού με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Οι ειδικοί της Dimco επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Το προσωπικό μας αποτελείται από επαγγελματίες εξειδικευμένους στον τομέα του φωτισμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και είναι σε θέση να σας πουν, με βάση τα τετραγωνικά και τη χρήση του κάθε δωματίου, πόσες και ποιες εστίες φωτισμού είναι οι πλέον κατάλληλες σε κάθε περίπτωση.

Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναπληρώσετε τις σχετικές ανάγκες, διασφαλίζοντας πως η όραση του παιδιού σας περιβάλλεται από το ιδανικό φωτιστικό περιβάλλον.

Επισκεφτείτε τώρα ένα από τα Showrooms της DIMCO και ανακαλύψτε πλήθος έξυπνων φωτιστικών λύσεων για κάθε δωμάτιο του σπιτιού!

Share:

On Key

Related Posts

Κάντε το σπίτι σας πιο χαρούμενο

Η πανδημία και όλες οι συνέπειες της ανάγκασαν τον περισσότερο κόσμο να κλειστεί στο σπίτι του. Εδώ και ένα χρόνο περάσαμε τις πιο πολλές μας

Τι ώρα σβήνουν τα φώτα;

Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και η επιστροφή στη ρουτίνα φαντάζει κάπως δύσκολη. Και στους μεγάλους αλλά και στα παιδιά, τα οποία διασκέδασαν

QUALITY ASSURED

Lighting fixtures for any room and any style at the highest quality guaranteed

LOYALTY CARD

Buy online and collect points. Redeem and get your reward!

ORDERS DELIVERY

All products on our website are in stock and available for Local and International delivery

DEDICATED CUSTOMER SERVICE

For all your online queries call us now on (+357) 77776069 and we will be glad to assist you