X

Τι ώρα σβήνουν τα φώτα;

Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και η επιστροφή στη ρουτίνα φαντάζει κάπως δύσκολη. Και στους μεγάλους αλλά και στα παιδιά, τα οποία διασκέδασαν , έπαιξαν και ξέχασαν τον δύσκολο χειμώνα που πέρασαν. Με λίγα λόγια ξέφυγαν από την ρουτίνα τους και ειδικότερα από το ωράριο του ύπνου τους. Με την επιστροφή στο σχολείο να πλησιάζει γρήγορα, τώρα είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να βάζετε τα παιδιά στο σωστό ωράριο ύπνου. Ξεκινήστε να καθορίζετε τι ώρα σβήνουν τα φώτα.

Έρευνα υποστηρίζει ότι η ρουτίνα μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα και επίσης να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια ισχυρή σχέση μεταξύ της ποσότητας ύπνου που αποκτά ένα παιδί και της ικανότητάς του να ανταπεξέλθει στο σχολείο την επόμενη μέρα, από το εύρος της προσοχής, την ιδιοσυγκρασία του και συνολικά ευεξία και συμπεριφορά. Για αυτό και οι ειδικοί συνιστούν ότι το παιδί πρέπει να μπαίνει σε μια ρουτίνα πριν να τελειώσει το καλοκαίρι.

Αποφασίστε ξανά για μια καθορισμένη ώρα ύπνου

Οι πιθανότητες είναι ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών ήσασταν γενικά ευέλικτοι, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να συγχρονίσετε ξανά το ρολόι του σώματός τους. Όταν το σώμα μας καταλαβαίνει ότι κοιμόμαστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, κάνει τον ύπνο πιο εύκολο!

Προσαρμόστε την ώρα ύπνου του παιδιού σας ανάλογα με την ηλικία του . Στοχεύστε σε ένα σταθερό 12ωρο ύπνου μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών τουλάχιστον, και όχι λιγότερο από 10 έως 11 ώρες πάνω από αυτό.

Προσαρμόστε το ωράριο σιγά σιγά μέχρι να φτάστε ξανά στην επιθυμητή ώρα για ύπνο

Η μετάβαση από τις 10 ή και 11 το βράδυ που κοιμόντουσαν τα παιδιά σας μέχρι να καταφέρετε να το πάτε στις 20.00, το πρώτο βράδυ δεν πρόκειται να συμβεί, οπότε προσαρμόστε κάθε δύο ημέρες μείωση του ωραρίου εν όψει της επιστροφής στο σχολείο.

Αυτό επιτρέπει στο σώμα να καλύψει όλο αυτόν τον χαμένο ύπνο, ο οποίος θα χρειαστεί πολύ για να προετοιμάσει τα μικρά σας για τη νέα σχολική τους περίοδο.

Θυμηθείτε ότι για πολλά παιδιά, υπάρχουν μεγάλες αλλαγές κατά την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς

Είτε πρόκειται για νέους φίλους, είτε για προσαρμογή σε έναν νέο δάσκαλο ή ενδεχομένως ακόμη και σε ένα νέο σχολείο, το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποιες μεγάλες αλλαγές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κάθε είδους συναισθημάτων, επηρεάζοντας δυνητικά τον ύπνο τους.

Εάν το παιδί σας αισθάνεται συναισθηματικά συνδεδεμένο με εσάς, είναι πολύ πιο πιθανό να σας μιλήσει για το πώς αισθάνεται και ως εκ τούτου να ανοιχτεί για τυχόν ανησυχίες ή ανησυχίες που έχει.

Το να παραμερίζετε χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να συζητάτε, να μιλάτε, να αγκαλιάζεστε και να είστε κοντά θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τις πύλες σε αυτά τα συναισθήματα . Καθώς δημιουργείτε αυτήν τη σύνδεση, μπορείτε να αρχίσετε να ρωτάτε πώς νιώθουν για το επερχόμενο σχολικό έτος και να τους ενημερώσετε ότι είστε πολύ κοντά τους.

Εισάγετε το mindfulness στη ρουτίνα του ύπνου του παιδιού σας

Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο για να καταλαβαίνει και να κάθεται ακίνητο, τότε η έννοια της προσοχής είναι ένας λαμπρός τρόπος να φέρετε λίγο χαλάρωση και ηρεμία στη ρουτίνα του ύπνου τους.

Η εξάσκηση στην αναπνοή και η ηρεμία χρησιμοποιώντας μια παιδική εφαρμογή ή κάνοντας παιδική γιόγκα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα πριν τον ύπνο.

Σας επιτρέπει επίσης να επιβραδύνετε και να απολαύσετε τα τελευταία λεπτά της ημέρας μαζί τους – μια χαλαρή και απροβλημάτιστη ρουτίνα για ύπνο είναι πολύ πιο ευεργετική από μια βιαστική και αγχωμένη!

Καθώς το σχολείο ξεκινά ξανά, θυμηθείτε ότι μπορεί να υπάρξει κάποια διακοπή του ύπνου, δεδομένων των αλλαγών που κάνει το παιδί σας. Η υποστήριξη και η κατανόηση των συναισθημάτων τους θα είναι η καλύτερη ικανότητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως γονέας εκείνες τις πρώτες εβδομάδες για να διευκολύνετε τη μετάβαση.

Διασφαλίζοντας ότι το παιδί σας αισθάνεται ικανό να σας μιλήσει για κάθε συναίσθημα που βιώνει, ενισχύετε όχι μόνο την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του, αλλά το κάνετε να νιώθει ότι σας έχει στο πλευρό του, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη σχολική απόδοση του και αντιμετώπιση της νέας  φάσης που θα διανύσει.

Share:

On Key

Related Posts

Κάντε το σπίτι σας πιο χαρούμενο

Η πανδημία και όλες οι συνέπειες της ανάγκασαν τον περισσότερο κόσμο να κλειστεί στο σπίτι του. Εδώ και ένα χρόνο περάσαμε τις πιο πολλές μας

QUALITY ASSURED

Lighting fixtures for any room and any style at the highest quality guaranteed

LOYALTY CARD

Buy online and collect points. Redeem and get your reward!

ORDERS DELIVERY

All products on our website are in stock and available for Local and International delivery

DEDICATED CUSTOMER SERVICE

For all your online queries call us now on (+357) 77776069 and we will be glad to assist you